Lenarallyt 3 juni 2017 i Boden

– Ett veteranbilsrally för damer 

Lenarallyt är det första veteranfordonsrallyt i norra delen av landet som riktar sig enbart för kvinnliga deltagare.
Rallyt går ut på att träffas, visa upp fordonen och klä sig enligt fordonets ålder och brukssätt, samt köra en slinga på några mil och hitta till kontrollställen där man får utföra några prov eller svara på frågor.
Detta är en gratis utställning för allmänheten, en uppvisning av vårt gemensamma kulturarv, som är mycket uppskattad av åskådarna.
Hela 38 ekipage startade i rallyt!

Rallyt
Starten skedde vid Ruter Retro Cafét i Boden i strålande solsken. Platsen besöktes av många och att de flesta deltagare hade klätt sig i tidsenliga kläder var mycket uppskattat!
Klockan 11.00 samlades fordonen för uppvisning och första starten skedde kl 12.00.
Körsträckan var drygt 6 mil, Boden – Bredåker – Western Farm (Boden). På 8 kontroller utfördes prover eller svarades på frågor. Enligt deltagarna var det lätt att hitta då det fanns både karta, bra färdbeskrivning samt välpilad bana.
Alla var glada och dagen var väldigt lyckad. Många i både publiken och bland deltagarna tyckte att detta var ett mycket bra initiativ av rallykommitte´n som hade gjort bra arbete.

Tävlingsklasser
I rallyt tävlades i två klasser. Den första bestod av tävlingsuppgifterna under dagen med bl.a. körprov och diverse frågor. Den klassen vann Inga-Britt Johansson som hade två systrar och mamma med sig i bilen. Den andra klassen var Concours de Charme där bedömning bestod av hur bra kläderna, uppträdandet samt storyn stämde överens med bilens årsmodell och bruk.

Information
Crister Lundgren, 070-564 36 95, ordf@motoren.se
Gunnar Flodström, 070-620 85 66, gunnar@egonet.se
www.motoren.se

Deltagarlista
Resultatlista
Video

NSD
Norrbottens-Kuriren
SVT Norrbotten
Älvsby News