Veteranbrandbilsrally 2013

Årets brandbilsevenemang för gamla trotjänare arrangerades 26-30 juni i Luleå. Detta var första gången det kördes så långt norrut i landet och arrangörerna kommer från Brandkårsveteranerna i Luleå, Flygmuseet F21 samt Brandhistoriska Sällskapet. På onsdag kväll anlände tåget med 22 fordon, ett stort antal chaufförer och medföljande sällskap i ett specialchartat tåg som startade sin färd längst söderut i landet för några dagar innan. Fordonen glänste på tågvagnarna som om de var nytvättade och manskapens förväntningar var högtställda när de steg ur tågvagnarna, det märktes av alla glada ansikten.

På torsdagkväll körde en del av fordonen en visningstur genom centrala staden. Publiken hade möjlighet att beskåda dessa fordon på lördag på Trekantens parkering utanför Kulturens Hus.
Karavanen med 34 väldigt fina gamla utryckningsfordon körde från Luleå centrum via Bergnäset och Bälinge till Avan där färjan Theresia tog dem över till andra sidan. I Gammelstad presenterades fordonen till marknads- och mässbesökare vid kyrkan. Efter en paus vid Arcushallarna kördes fordonen till centrum för presentation vid Storgatan och därefter stod de för allmänhetens beskådande på Trekantens parkering. Det fanns många intresserade stadsbesökare, många med små barn kom och beundrade de gamla klenoderna. Till och med besökare från en stor färja som hade lagt till vid kajen kom och tittade på brandbilarna.

Hela evenemanget var välordnat och väldigt uppskattat av många.
För information, ring: 076-146 37 05

http://www.brandhistoriska.se/rallyn/traffar