Talwiajot 6 februari 2016 i Keuruu

Finska vinterrallyt kördes 6 februari med start och mål i Keuruu 7 mil väster om Jyväskylä.
Närmare 200 fordon stod på startlinjen, allt från motorcyklar till stora lastbilar. 14 ekipage från Sverige var anmälda, tyvärr blev en av dem kvar på vägen p.g.a. haveri i bakhjulslager. Britta och Leo Tatti hade också otur, deras Daf gick sönder utanför Vasa efter en incident ute på motorvägen. Men de tog en hyrbil hem till Vallentuna och startade på nytt med en av deras MG och hann till starten i tid. Vad gör man inte för att få vara med och uppleva de fina vintervägarna i Mellersta-Finland.
Rally-teamet med Juha Kivimaa i spetsen hade gjort bra jobb som vanligt och alla trivdes. En av uppgifterna var att köra en knixig 2 km halkbana på tid, och då växer ju hornen fram hos vissa, mycket sevärda uppvisningar. En viss Volvo Pv från Sverige visade också hur bil kan köras på kurviga och backiga vägar, helst fortare än alla andra. Annars handlar det ju om att svara på tävlingsfrågor, träffa andra och umgås i trevligt sällskap. Och bada bastu!
Fredagkväll avnjöts en tradionell finsk bastu med korv och lämplig dricka, en uppvärmning inför rallydagen som avslutades med god middag och prisutdelning.

Vi kommer igen nästa år, hördes många nämna!

Film från vägen

Några bilder från rallydagen, klicka på bilder för att förstora och se bildspel: